aktuelt

Velkommen til kunstnersamtale

Aktuelt arkiv »
Søndag 3. desember klokken 14.00 inviterer vi til en samtale mellom Brit Fuglevaag og Gunnar Krogh-Hansen i utstillingen Brit Fuglevaag velger seg Ryszard Warsinski.

Velkommen!


NB! Utstillingen står kun t.o.m. tirsdag 5. desember.
Åpent også mandag 4. desember.
<strong>BRIT FUGLEVAAG</strong><br />
<em>Alle blomstene,</em> 2017 (utsnitt)<br />
Billedvev, 190 x 127 cm<br />
Signert n.t.h.: BF <strong>RYSZARD WARSINSKI</strong><br />
<em>Uten tittel</em> (utsnitt)<br />
Blandingsteknikk på papir, 65 x 50 cm<br />
Signert n.t.h.: Richard Warsinski
I utstillingsserien Velger seg lar vi en samtidskunstner velge seg en annen kunstner med referanse til eget kunstnerskap. Brit Fuglevaag har valgt Ryszard Warsinski.

Brit Fuglevaag (f. 1939) har helt siden debuten i 1965 vært en tydelig stemme i den norske kunstoffentligheten. Hun er en av pionérene innen nyere norsk tekstilkunst og har gjennom sitt kunstneriske virke, sitt engasjement i en lang rekke styrer og organisasjoner og sin undervisning hatt stor betydning for tekstil- og billedkunstens utvikling og posisjon i Norge.
Fuglevaag eksperimenterer og utforsker en lang rekke ulike teknikker, materialer og uttrykk og kan se tilbake på et kunstnerskap med stor bredde. Hennes politiske engasjement kommer til uttrykk i mange arbeider, mens andre forteller om en stor kjærlighet til naturen og landskapet i Finnmark og på Nordmøre.

Fuglevaag traff kunstneren Ryszard Warsinski (1937-1996) da de begge studerte ved Kunstakademiet i Warszawa i 1963. De giftet seg og flyttet til Norge i 1964. Warsinski kom som et friskt pust inn i norsk kunstliv med sin kompromissløse og frihetssøkende kunst. Hans særegne billedverden har rot i polsk kultur og tradisjon, men er i sin natur grenseoverskridende. Han utforsker ulike materialer og teknikker i et ekspressivt, og til tider surrealistisk, formspråk, med motiver som kretser om myter, drømmer, religion og ikoniske fremstillinger.